18 Май 2021

Вие сте тук

Фестивал на уличното изкуство предстои в Пловдив през май

28.04.2021

 

Цирк, улични музиканти и танцьори, огън, театър и др. ще  могат да наблюдават жителите и гостите на Пловдив по време на Седмото издание на Фестивала за улични изкуства 6Fest, което ще се състои на 14, 15 и 16 май 2021 г. , съобщиха организаторите.

 

 6Fest ще бъде открит с "Необичайни срещи" - театрална пантомима на Невена Денчева и Стела Кръстева (София). Малко след залез слънце ще видим огненото шоу на Антония Николова (София) "Канатица", базирано върху музикални мотиви от българския фолклор. Денят ще завърши с "Латино нощ",  едночасов танцово-китарен латино спектакъл, в който и публиката е добре дошла да се включи в ритъма на кубинските ритми. Спектакълът е създаден от концертиращия китарист Радослав Талев  и кубинците от La Cubania Original (София).

 

Във втория фестивален ден ще бъде предсавено цирково-музикалното представление "Circus surprise" на Combino Project (Пловдив). Спектакълът  е смесица между музика на живо, жонглиране, танци и артистични етюди с публиката. Начело на Combino Project е цирковият артист и музикант Дарио Табаков (Dario Bulgario), чиято творческа биография включва множество фестивални участия както у нас, така и в чужбина - Германия, Австрия, Франция, Белгия и др.

 

Карнавално джаз настроение ще придаде дефилето на Марица брас бенд.  Денят отново ще завърши  в ритъма на джаз и суинг с 2-часов диджей сет на Falshimento.  "Фалшименто" (София) е музикално радио шоу/подкаст с водещи Илиян Ружин и Йордан Марков. Двамата правят и музикални събития на живо, включително и на фестивали за градска култура.

 

В третия ден гости на 6Fest ще бъдат артистите от Клуб по огнени изкуства “Divinitas” (София) - първият официално регистриран клуб по въртене на огън в България..

Входът за всички фестивални събития е свободен, при спазване на актуалните към момента противоепидемични мерки. Фестивалът се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от културния календар на града за 2021 г.

 

Подробна информация за програмата по часове и локации, както и за участващите артисти може да следите в специалното Facebook събитие 6Fest Plovdiv 2021 | Фестивал за улични изкуства https://www.facebook.com/events/360574648382888/ .

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed