29 Март 2024

Вие сте тук

Екскурзоводите настояват за борба със сивия сектор

27.02.2023

За борба с нелицензираните екскурзоводи и нерегламентираните екскурзии настояват дружествата на екскурзоводите в България.

 

Министърът на туризма д-р Илин Димитров се срещна тях, за да ги запознае  със съвместните проверки на Министерството на туризма, Комисията за защита на потребителите, Икономическа полиция и Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“.

 

Проверките са организирани заради опасенията на туристическия бизнес за разрастването на сивия сектор. Съвместната дейност на институциите ще продължи през цялата година на всички гранични контролно-пропускателни пунктове на страната, съгласно правомощията на държавните органи.

 

Организациите на екскурзоводите предложиха проверките да се извършват не само по граничните пунктове, но и във вътрешността на страната и летищата, както и да се проверява входящият трафик на туристи от други държави.

 

Министър Димитров пое ангажимент да се проведе среща между експерти на министерствата на туризма и на културата и представители на организациите на екскурзоводите, за да се обсъдят актуални проблеми на подсектора.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed