28 Март 2024

Вие сте тук

Единни ограничителни мерки за Лято-2021

16.03.2021

Минимелна дистанция от 1,5 м между отделните плажуващи; 2 души на всеки 20 кв.м. в  свободните плажни зони и 1 чадър на същата площ при отстояние не по-малко от 4,5 м между чадърите. Това са част от единните правила за противоепидемични и санитарни мерки в туристическите обекти, въведени със заповед на вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова  по повод предстоящия летен сезон 2021 г. Целта е всички туристически места да въведат еднакви практики, с които да се гарантират здравето и безопасността на туристите, а България да защити статута си на здравословна и сигурна дестинация, съобщи пренсцентърът на министерството. 

 

През летния туристически сезон 2021 се спазват и Указанията за функциониране на местата за настаняване (МН) и заведенията за хранене и развлечения (ЗХР), прилежащи  към тях или самостоятелни в условията на COVID-19, на Министерство на туризма.

 

Мерките са задължителни за всички видове туризъм: морски, планински, културен, здравен (балнео, СПА, уелнес, медицински), селски, винен, еко, конгресен, детски и младежки, приключенски, спортен, ловен, голф и друг туризъм, а също и при осъществяване на трансфери и транспортни усуги за туристите.

 

При необходимост мерките ще бъдат променяни или допълвани в зависимост от епидемичната обстановка, се уточнява още в съобщението.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed