18 Апр. 2024

Вие сте тук

EasyJet ще оперира нормално на летище Берлин Шьонефелд

18.05.2012

Въпреки отлагането с десет месеца на откриването на новото летище Берлин Бранденбург, авиокомпания EasyJet ще продължи да оперира нормално на летище Берлин Шьонефелд. Това се посочва в становище на “Авиокомпания easyJet, получено от THExperts, по повод отлагането на откриването на новото летище. Вместо на 3 юни 2012 г. Както бе планирано първоначално, стартът на дейността му е отложен за 17 март 2013 година.


easyJet е удовлетворена, че отговорните органи са взели предвид нейната позиция и отправени препоръки, посочват от авиокомпанията. До откриването на Берлин Бранденбург еasyJet ще продължи да оперира нормално своята пълна полетна програма от летище Шьонефелд, където е превозвач № 1 уверяват от авиокомпанията. По този начин тя може да гарантира плавен преход в обслужването на своите 3.7 милиона пътници годишно в Берлин.


еasyJet очаква с нетърпение да работи в близко сътрудничество с летището, за да предостави своята експертиза и да гарантира пълен успех при старта на новото летище", посочват още от авиокомпанията.

 

Наскоро ДПА съобщи, че отлагането на откриването на новото берлинско летище ще засегне между 500 000 и 1 милион пътници само при водещия германски авиопревозвач Луфтханза (Lufthansa).

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed