02 Май 2024

Вие сте тук

easyJet тества мобилни бордни карти

07.05.2013

 Пътниците могат да се чекират за полет и изтеглят своята бордна карта за по-малко от 10 секунди

 

Авиокомпания easyJet обяви, че започва да тества мобилни бордни карти за пътниците. В тестовете са включени полетите от 6 летища – Лондон Станстед, Лондон Саутенд, Манчестър, Единбург, Амстердам и Ница. Пътниците, пътуващи от тези летища, могат да се чекират за полет и да изтеглят бордната карта на своите Android или iPhone смартфони, за по-малко от 10 секунди.

 

Очакванията са мобилните бордни карти да се превърнат в популярно допълнение към мобилното приложение на авиопревозвача, коментира маркетинг директорът на easyJet Питър Дъфи. 

 

Разработено да бъде просто и лесно за употреба, приложението показва статуса на пътника на "чекиран" или "не чекиран“. След като бъде изтеглена, бордната карта се съхранява офлайн, така че не се изисква покритие на мрежата, wi-fi, както и няма такса за роуминг. Приложението също така има популярната Passbook функционалност на Apple, така че потребителите могат лесно да съхраняват бордните карти за предстоящи пътувания на еднo място.

 

Приложението може да разпознае дали пътникът е чекиран от компютър чрез сайта www.easyJet.com и позволява бордната карта да бъде изтеглена,  без да е необходимо той да се чекира отново. Регистрацията за полет през мобилно устройство е възможна от 30 дни до 2 часа преди заминаване на полета.

 

Повече от 4,5 милиона души са изтеглили мобилното приложение на easyJet от неговото създаване в края на 2011 г. досега. То е безплатно, съвместимо с iPhone и с Android, и позволява на пътниците да търсят цени, да резервират полети и много повече, докато са в движение, направо от мобилните си телефони. Последните допълнения към него включват възможност пътниците да избират своето място в самолета, възможност за добавяне на багаж и с един клик да видят предлагани хотели в дестинацията на пътуване. Пробният период ще бъде разширен и ще включва мобилен интернет за телефони с Windows Phone 7/8 и Blackberry устройства по-късно през тази година.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed