29 Март 2024

Вие сте тук

easyJet разработи най-бързото авиационно приложение за мобилни телефони

12.12.2011

 

Потребителите могат да запазят самолетен билет чрез своя смартфон за по-малко от 30 секунди

 

 

Нискотарифната авиокомпания easyJet пусна своето първо приложение за смартфони, съобщиха от превозвача. Напълно безплатно, съвместимо с iPhone и с Android базирани смартфони, приложението позволява на пътниците да търсят цени, да резервират полети и да използват други услуги чрез своите мобилни телефони, докато са на път. Това е най-бързото приложение за резервиране на самолетни полети. Чрез него потребителите могат да запазят полет за повече от 580 дестинации в мрежата на easyJet за по-малко от 30 секунди.


Всеки, който изтегли приложението и се регистрира, ще има собствен, персонализиран начален екран с часовник, отброяващ времето до следващия резервиран полет. Информацията ще бъде достъпна на пет европейски езика – английски, френски, немски, испански, италиански.


Това е най-бързото и изискващо най-малък брой кликове приложение за запазване на полет, сравнено с други действащи авиационни приложения. Регистрираните потребители избират своята дестинация и дата на пътуването, и трябва само да въведат своята парола, за да потвърдят резервацията.

 

Питър Дъфи, маркетинг директор на EasyJet за Европа, коментира: easyJet има богата история при използването на технологиите, за да помага на своите пътници и това приложение не е изключение. Не само, че е безплатно, но и предлага на нашите клиенти най-бързия и най-лесен начин за резервиране на полет. Сигурни сме, че приложението ще бъде голям хит сред нашите пътници, когато те искат да запазят полети, но и също така, че ще бъде безценно в случай на отменен полет – като при миналогодишния снеговалеж - защото пътниците ще имат достъп до цялата информация, от която се нуждаят и ще могат да сменят полета си за секунди. Приложението е още един начин да направим пътуването по-лесно и постижимо, и планираме да добавяме функции към него, базирани на обратната връзка с клиентите. Вярваме, че иновации като тази ще подобрят преживяването на клиента чрез поднасянето на ценна информация буквално на върха на пръстите”.

 

Чрез основните функции на приложението пътниците могат да:

- търсят и резервират полети на стандартни и гъвкави ценови тарифи;

- добавят багаж, спортна екипировка и да закупят услугата „бързо качване” към своята резервация до два часа преди полета;

- променят езика/валутата по избор от пет европейски езика. Приложението ще разпознае езика на телефона по подразбиране;

- проверяват статуса на полета си за пристигане, заминаване, номер на полета по планирано, реално разписание и очакван час;

- управляват своите резервации за промяна на полета или да добавят друга необходима информация;

- променят резервации, да изискат възстановяване на плащане и трансфери, особено полезни в случаи на отменени полети.

 

Приложението вече е достъпно за безплатно сваляне в iTunes App Store и Android Market. Към него ще бъдат добавяни още функции през следващите няколко месеца.

Представяне на приложението на един от следните езици може да видите тук:

 

Английски: http://youtu.be/FiT_4I9_yE4

Френски: http://www.youtube.com/watch?v=zkkuaBq_UAs

Немски: http://www.youtube.com/watch?v=2mNr0NWj-dE&feature=youtu.be

Испански:http://www.youtube.com/watch?v=yswWB8fbjDU&feature=youtu.be

Италиански: http://www.youtube.com/watch?v=8UAI3qaNeec

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed