29 Март 2024

Вие сте тук

easyJet превози 12 милиона бизнес пътници за година

13.05.2014

Авиокомпания еasyJet обяви днес, че е превозила 12 милиона бизнес пътници за период от 12 месеца до края на март 2014 г. За първи път авиокомпанията постига подобно постижение, уточниха от превозвача. Един на всеки пет пътници на еasyJet, пътуват с компанията с бизнес цел, след като миналата година авиокомпанията предложи на пътниците от бизнес категорията нова тарифа за пътуване.

 

Превозвачът е транспортирал 8.4 милиона бизнес пътници през 2010 г., а през тази година е увеличил техния броя с 44%.

 

"Увеличаването на бизнес пътниците, които летят с еasyJet показва, че изпълняваме  стратегията, започната през 2010 г. за разширяване на присъствието в сектора на бизнес пътуванията, коментира изпълнителният директор на еasyJet Каролин Маккол. Според нея Нововъведенията като фиксирано настаняване в самолетите, „Inclusive Fare“, бързото преминаване през проверките за сигурност играят своята роля за възможността компанията да привлича по-платежоспособни  бизнес пътници и да спечели по-голям дял от корпоративния пазар.

 


През последния месец еasyJet получи наградата за най-добра авиокомпания за полети на къси разстояния от престижните Business Travel Awards. еasyJet е една от първите компании в нискотарифния сектор, която през 2007 година направи достъпни своите нововъведения за туристическите агенции чрез глобалната дистрибуционна система.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed