02 Май 2024

Вие сте тук

easyJet посрещна едномилионния си пътник на летище София

11.06.2013

20-годишна студентка e юбилейният пътник на easyJet в България

 

Нискотарифната авиокомпания easyJet посрещна днес едномилионния си пътник в България. Превозвачът навлезе на българския пазар през ноември 2007 г.

 

20-годишната студентка Кристина Константинова от Русе, която ще учи за първа година „Интериорен дизайн“ в университета в Хъдърсфийлд, се оказа юбилейния едномилионен пътник на easyJet. Тя получи като подарък от авиокомпанията безплатни самолетни билети за двама по избор до една от четирите дестинации на easyJet от летище София – Лондон Гетуик, Лондон Станстед, Манчестър или Берлин.

 

Кристина сподели, че се вълнува от приятната изненада и е много щастлива, че има късмета да бъде едномилионния пътник на easyJet в страната. След получаването на наградата си тя излетя с полет EZY1934 от София за Манчестър. Кристина е летяла досега два пъти с easyJet и използва авиокомпанията, за да лети до Манчестър и оттам се придвижва до близкия град Хъдърсфийлд, където живее и предстои да започне своето висше образование.  

 

“Много щастливи да достигнем значимата цифра от 1 млн. превозени пътници до и от България. Това е голямо постижение както за нас, така и за българския авиационен пазар. Той се развива много добре за нас, затова открихме 2 нови маршрута по-рано през годината от София до Лондон Станстед и Берлин. easyJet има силно позициониране, предоставяйки ниски тарифи и превозвайки пътниците до местата, които те искат да посетят, в съчетание с удобни полетни часове и приятелско обслужване. Нашата цел е да предоставяме още по-лесно пътуване за всички пътници и с нетърпение очакваме да продължим нашия растеж през следващите години в България“, коментира Питър Войц, маркетинг мениджър на авиокомпанията за Австрия, Швейцария и Източна Европа.

 

easyJet оперира 4 маршрута от София до Лондон Гетуик, Лондон Станстед, Манчестър и Берлин Шьонефелд. Превозвачът има до 17 изходящи полета седмично от летище София: ежедневни полети до Лондон Гетуик (до 2 ежедневни през събота и неделя в зимното разписание), три пъти седмично полети до Берлин и Манчестър, два пъти седмично до Лондон Станстед. easyJet е петата по-големина авиокомпания на Летище София със 7.2% пазарен дял и очаква да превози 200 000 пътници само през 2013 година.

 

easyJet бележи феноменално развитие от своето основаване и начало на операциите през 1995 г. – понастоящем тя оперира с 212 самолета, летящи до 137 летища в 33 държави, обхващащи Европа и Северна Африка. Авиокомпанията е третата по големина на Стария континент и управлява водещата транспортна мрежа на Европа. Все по-често както бизнес пътниците (повече от 10 милиона годишно), така и туристите избират еasyJet, заради ниските тарифи, удобни летища и приятелско обслужване на борда на самолетите.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed