19 Апр. 2024

Вие сте тук

easyJet планира поне 10% ръст на приходите

26.03.2012

Нискотарифната компания еasyJet планира поне 10% ръст на приходите си през първата половина на 2012 г., съобщиха от компанията. Причината е в климатичните условия, които позволиха икономии от противообледелителни процедури и по-малко отменени полети, поясни авиопревозвачът.

Заради това комапанията коригира блегоприятно и очакванията си за загуби за последните 6 месеца към 31 март, които възлизат на между 110 и 120 млн паунда в сравнение с предходната прогноза, която предвиждаше между 140 до 160 милиона паунда загуби. Отрицателният финансов ризултат в края на първото тримесечие на 2011 г. беше 153 млн. паунда, по-голям, отколкото очакваният сега,  въпреки ръста в цените на горивата през последните месеци, отчитат от авиокомпанията.

Превозвачът обявява, че 30% от местата за полетите през втората половина на 2012 г. вече са купени. Изпълнителният директор на easyJet Каролин Маккол коментира че „Въпреки, че икономическа среда остава слаба, стратегията на easyJet за достъпни тарифи и улеснения за клиентите гарантира, че easyJet е добре позиционирана да представи добри резултати на акционерите. Ще продължим да предоставяме на нашите клиенти фокус върху отлично оперативно представяне, да управляваме стриктно разходите и да разпределяме нашия капацитет в пазари, които биха осигурили най-добрата финансова възвръщаемост”, допълни още тя.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed