23 Апр. 2024

Вие сте тук

Два пъти повече изложители на Ваканция и СПА ЕКСПО 2023 в сравнение с миналата година.

15.02.2023

 

Организаторите на изложението бяха отличени със „Златна роза“ за принос в туризма

 

Над 250 са изложителите в 39-то издание на Ваканция и СПА ЕКСПО 2023 в сравнение с миналата година. През 2022 г. броят им е бил 112, каза пред THExperts Вихра Огнянова от PRIM EXPO, организатор на изложението.

 

Министърът на туризма д-р Илин Димитров официално откри  най-голямото и престижно изложение в сферата на туризма у нас. „За тези 39 години се смениха два строя, България излезе от социалистическия блок, влезе в НАТО, стана член на ЕС, деноминираха се парите ни, преживяхме кризи, преживяхме COVID-19, случиха се ред световни катаклизми… И през цялото това време си остана едно сигурно нещо – и то е, че ще има Ваканция и СПА.“ С тези думи министър Илин Димитров даде старт на инициативата, символ на устойчивост и традиция в туризма у нас близо 4 десетилетия.

 

Той изтъкна приноса на организаторите в лицето на двигателите зад това знаково събитие – Бисерка и Вихра Огнянови и връчи грамота и „Златна роза“ – символ на институцията и на българския туризъм за техния принос и упоритост през годините, докато преследват мечтата си, издигайки престижа на българския туризъм.

 

Той посочи, че това изложение е ключово за туризма и открои поставените тази година акценти в съпътстващата форума програма - качеството на обслужването и кадрите в туризма.

 

За тържественото откриване на престижното международно изложение на поканата на Министерството на туризма положително откликнаха досегашните заемащи длъжността министри. Служебният министър д-р Илин Димитров отправи специални благодарности към предшествениците си и подчерта, че с присъствието си те подкрепят важното послание, че туризмът е процес, който не трябва да се прекъсва и да се политизира.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed