28 Март 2024

Вие сте тук

Дигиталните технологии – акцент в туризма на „Ваканция и СПА Експо“ 2020

13.02.2020

Най-голямото в България туристическо изложение отваря врати днес и ще продължи до 16 февруари в столичния Интер Екпо Център. В него ще се представят над 360 участника от 20 държави - национални туристически организации, туристически фирми, общини, курортни комплекси, хотелиери, авиокомпании, софтуерни компании и пр. За първи път във „Ваканция и СПА Експо“ участват представители на туристическия бизнес от Босна и Херцеговина, Кения и Франция.

 

Основен акцент на международното изложение тази година ще бъде влиянието на дигиталните технологии в туристическия бизнес. Как дигиталните технологии ще променят развитието на туризма в България и по света ще обсъждат представители на местната и изпълнителната власт, хотелиери, международни инвеститори, медии и експерти.

 

Профилът на участниците е широк. Преобладават туроператорите и общините.  По традиция силно ще е участието на турски компании. Тази година партньор на изложението е община Бурса.

 

На националния щанд, организиран от Министерството на туризма, се представят 22 общини, музеи и туристически сдружения, които ще предложат разнообразни продукти.

 

Съвместно с Българския съюз по балнеология и СПА туризъм е обособена специализирана зона за новостите в тази област. Ще има и демонстрации на процедури с българска био козметика.

 

Филмовият фестивал "На източния бряг на Европа“ също е партньор на изложението.

 

*   *   *

 

Повече нощувки в крилата на сезона са отчетени през миналата година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова при откриването на борсата.

Увеличението е в рамките между 7% и 15%  в различните месеци, което според нея показва устойчива тенденция на развитие. Популяризирането на културно-историческия, балнео- и СПА и винено-кулинарния туризъм с разработените тематични дестинации са във фокуса на министерството, посочи още министърът.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed