02 Май 2024

Вие сте тук

Carlsberg пуска лимитирана серия бира за 100-годишнината на Малката русалка

23.08.2013

60 стриди и 8 кг. морски копър са сред специалните съставки на Mermaid Porter

 

Специална лимитирана серия тъмна бира Mermaid Porter пуска Carlsberg по случай 100-годишнината на емблемата на Копенхаген – Малката русалка. Статуята е подарена на града преди век от един от основателите на пивоварната Карл Якобсен. За да отбележи юбилея, Carlsberg създава уникална рецепта, вдъхновена от морето. Във варката са включени 60 стриди и осем килограма морски копър.

 

Mermaid Porter е преминала през специална ферметнация типична за Балтийския регион и има 10% алкохолно съдържание. Отличава се с богат вкус на опушен малц и горчивина. Ще се предлага в бутилки от 750 мл.

 

Уникалната бира е създадена да съзрява с времето. Затова една бутилка от лимитираната серия ще бъде запазена и с нея ще се полее 200-годишнината на Малката русалка.

 

“Това наистина е специална бира, която ще остане в бъдещето. Мисълта, че на 200-годишнината на Малката русалка хората ще вдигнат тост за нея именно с това пиво, е вълнуваща”, споделя Мортен Ибсен, Главен пивовар в пивоварната Jacobsen на Carlsberg.

 

Продажбата на бутилките от лимитираната серия започва този уикенд в музея на Carlsberg в Копенхаген, а ценителите от цял свят, включително и от България, ще могат да сдобият с уникалната Mermaid Porter на www.thirstforgreat.com

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed