19 Апр. 2024

Вие сте тук

Burj Al Arab Jumeirah с рекорд Гиннес

15.01.2017

Най-луксозният хотел в света Burj Al Arab Jumeirah в сътрудничество с водещия американски доставчик на хайвер AmStur постави рекорд на Гиннес, подарявайки на гостите си най-голямата в света кутия хайвер. Рекордъте бил поставен в присъствие на представител на Гинес по време на тържествено корпоративно събитие в дубайския хотел.

 

Златната кутия, изготвена от компанията AmStur по специална поръчка, е кръстена Mashenomak в чест на гигантската бяла есетра от индийска легенда.   Кутията с императорски хайвер тежи 17 кг и е обявена за “натурален гастрономичен шедьовър“.   Този единствен в света сертифициран хайвер се добива от есетра, отгледана в условия, които са максимално доближети до естествената среда.  

 

Специално за дегустацията на хайвера са изработени гравирани седефени лъжици. Според условията на Книгата на Гинес, гостите трябвало да изядат веднага цялото съдържание на буркана, с което те се справили без проблеми.

 

Според Дорис Грейф (Doris Greif), старши вицепрезидент на Jumeirah Hotels & Resorts за Близкия Изток, Африка и Южна Азия, това е поредният луксозен продукт, който се предлага от хотела на гостите си.

 

 Според производителите на хайвера хайверът е произведен с използването на екологични тенологии и доказва стремежа им да се грижат за околната среда.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed