27 Апр. 2024

Вие сте тук

British Airways ще назначи над 800 нови пилоти

18.08.2011

Над 800 нови пилоти ще назначи до 2016 г. British Airways по време на най-голямата през последните 10 години кампания за набиране на персонал, съобщи Travel Daily News, като се позовава на прессъобщение на авиокомпанията.

Кампанията ще протече в три програми:
- Програма за обучение на нови пилоти.
- Назначаване на квалифицирани пилоти от други авиокомпании
- Съвместна инициатива с британските военновъздушни сили, които ще предоставят военни пилоти за целите на гражданската авиация.

Програмата за обучение на нови пилоти ще помогне на близо 400 кандидати да преминат през школа за първоначално обучение, като завършилите я успешно ще бъдат назначени в авиокомпанията. Досега желаещите трябваше сами да заплатят обучението си в частни школи, което струва около 100 хил. британски лири.

За кампанията си авиопревозвачът ще използва YouTube като популярен комуникационен канал на младото поколение. Също там са качени подробности за програмата, както и полезни съвети за кандидатите.

Според капитан Робин Гловър, който отговаря за назначаването на новите пилоти в авиокомпанията, програмата е фантастична възможност за всеки, независимо от досегашната му подготовка, да реализира амбициите си и да стате пилот. Премахването на бариерите пред обучението прави професията пилот значително по-достъпна за младежите и ще позволи да бъдат открити най-талантливите сред тях, посочва пилотът.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed