21 Апр. 2021

Вие сте тук

БХРА връчва годишните си награди за 24-ти път

10.02.2020

 

На церемонията ще присъства вицепрезидентът на ХОТРЕК г-н Марк Ван Мюлдърс

 

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и тази година ще връчи своите ГОДИШНИ НАГРАДИ за професионални постижения в областта на туризма. От 1996 г. БХРА избира за 24-та година  мениджъри и собственици в туризма реализирали най-големите инвестиции в този бизнес и постигнали най-добри резултати.

 

Тази година официалната церемония по връчването на ГОДИШНИ НАГРАДИ 2019 на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация ще се състои на 12 февруари 2020 в „София Хотел Балкан”.

 

Поканени са членове на БХРА, представители на държавната администрация, на неправителствените организации в туризма, представители на печатните и електронни медии.

 

От тази година БХРА е официален член на ХОТРЕК - най-голямата европейска Асоциация на хотели, ресторанти, барове и кафенета и подобни заведения в Европа. Тя  обединява 45 национални асоциации в 31 държави, 2 милиона предприятия и е гласът на индустрията за хотелиерство в Европа. ХОТРЕК е в основата на европейското развитие на туризма като насърчава икономическия растеж, разкриването на работните места и иновациите в туристическата индустрия чрез отключване на нейния потенциал.

 

Членството на БХРА в голямата европейска Асоциация е отговорност и възможност за още по-бързо и иновативно развитие на туризма в България  и стимулиране на потенциала, който имаме като държава и туристическа дестинация, смятат от българската хотелиерска асоциация.

Опитът и експертизата на ХОТРЕК ще бъдат  полезни за членовете на БХРА като най-старата и най-голяма туристическа асоциация в България по основни въпроси като насърчаване на бизнес растежа и иновациите в туризма, проблеми с работната ръка и професионалното образование, въвеждане на единна категоризация на обектите на основата на изискванията на ХОТРЕК, отпадане на прекатегоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене през период от време, въвеждане на единна ставка на ДДС за нощувки и изхранване, използвайки практиката в другите европейски страни и др.

В знак на партньорство и подкрепа тази година участие в церемонията по връчване на Годишните награди на БХРА за 2019 г. ще вземе вицепрезидентът на ХОТРЕК г-н Марк Ван Мюлдърс.

 

Програмата на вицепрезидента Мюлдърс включва още среща с г-н Петър Кънев – председател на комисия по икономическа политика и туризъм към НС, среща с г-жа Марияна Николова, заместник- министър председател по икономическа и демографска политика; среща с г-жа Николина Ангелкова, министър на туризма, среща с г-н Владислав Горанов, министър на финансите и с  г-жа Йорданка Фандъкова- кмет на град София.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed