29 Март 2024

Вие сте тук

БХРА: Туристическият бранш все още чака неизплатени помощи от май 2020 г.

16.03.2021

 

Туристическият бранш продължава да чака обещаните от правителството помощи, които се бавят с месеци. Още от май месец миналата година не са изплатени сумите в подкрепа на средните предприятия, бавят се и тези за сериозна част от малките компании за 20% от оборота за ноември-януари. По мярката 60/40 средствата също се бавят с месеци, а за 20% от оборота за февруари и март няма никакъв обозрим срок за изплащане. Това посочват от БХРА по повод твърденията на премиера Бойко Борисов, че туризмът е приоритет на кабинета.

 

Освен това все още няма подкрепа от страна на кабинета за удължаване на мораториума върху банковите кредити, тъй като периодът изтича, а според всички експерти кризата не само не приключва, а ще продължи и още няколко години. Затова за да оцелее бизнесът и да продължи да допринася за формиране на БВП е необходима подкрепа в тази насока, подчертават от БХРА.

Не на последно място организацията настоява туризмът да бъде включен в окончателната версия на Националния план за възстановяване и устойчивост.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed