24 Апр. 2024

Вие сте тук

BELLA на изложение в Румъния

16.05.2014

Търговската структура на хранителния холдинг „Белла България“ в Румъния Unibel Nord представи тестените продукти под марката BELLA на изложението „Храни и напитки от слънчева България“, което се проведе в Плоещ, окръг Прахова, съобщиха от компанията.

 

В презентацията на традиционни български храни участваха повече от 40 български компании – производители, дистрибутори, вносители и износители на вина и хранителни продукти и др. На срещата присъстваха много румънски експорт/импорт фирми, представители на водещите  хипермаркети в страната, дистрибутори, сомелиери, ресторантьори и хотелиери.

 

Пред румънските партньори на BELLA бяха представени разнообразието от вкусове, които марката предлага – солени и сладки пайове, щрудели, бутер тесто, точени кори.

 

Организатори на традиционното изложение са Службата по търговско-икономическите въпроси към посолството на България в Букурещ, Търговско-индустриалната палата на окръг Прахова и Българо-румънска търговско промишлена палата.

 

През 2013 г. Unibel Nord оглави категорията „Средни фирми” (община Глина, област Илфов) в класацията на ListaFirme.ro От създаването си през 2008 г. досега дъщерното дружество на "Белла България" има възходящ темп на развитие с ръст на оборота от около 20% всяка година. По данни на „Нилсен” фирмата е лидер на румънския пазар в категорията на замразените тестени изделия, в това число баници и банички, точени кори, бутер тесто, а освен тях компанията дистрибутира и маргарин, всички с марка BELLA. Продуктовата гама се реализира в цялата страна както в обектите на модерната търговия, така и в малките магазини. В Букурещ фирмата има собствена дистрибуция.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed