20 Апр. 2024

Вие сте тук

АТОР: След Гърция, и България ще посреща туристи през лятото

16.03.2021

„След като Гърция миналата седмица обяви готовност да стартира летния сезон на 14 май, примерът й беше последван и от България. Тази балканска държава е готова да открие сезона още по-рано, на 1 май.“ Това посочва Асоциацията на туроператорите на Русия АТОР, цитирайки генералния директор на туроператора Space Travel Артур Мурадян.

 

Вероятно, България е решила да не изостава и се присъедини към пула от държави, които искат да посрещат туристи през лятото, коментира туроператорът. Той прогнозира обаче, че България едва ли ще може да разчита на масов туристопоток поради очакванията за "труден сезон в Европа".

 

Той оценява новината като позитивна, въпреки че полетите на авиокомпаниите между Русия и България още не са възобновени. Като други привлекателни балкански дестинации за руските туристи той посочва Хърватия и Черна гора.

 

Засега според експерта най-голям е интересът към Гърция, където за юли и август вече са резервирани 70% от местата в хотелите.

 

Той очаква голямо търсене и на турските курорти и прогнозира, че в Анталия през върховия сезон желаещите ще са повече от свободните места.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed