26 Апр. 2024

Вие сте тук

AccorHotels продаде 85 хотела в Европа

06.07.2016

Като част от трансформацията на активите на Hotelinvest френската хотелска томпания AccorHotels финализира продажбата на портфейл от 85 хотела в Европа от средна ценова категория. Тези хотели ще бъдат групирани в Grape Hospitality, платформа, посветена на хотелската индустрия, съобщиха от компанията.

AccorHotels финализира продажбата на портфейл от 85 хотели в Европа. Тази сделка на стойност 504 милиона евро включва 1 хотел от бранда Pullman, 19 Novotel,  13 Mercure, 35  Ibis, 3 Ibis Styles и 14 Ibis Вudget. Тези  хотели вече са обединени в платформата Hospitality Grape, 70%  от която е собственост на Eurazeo и 30% от AccorHotels.

Новосъздадената структура ще се ръководи от Фредерик Йосенханс, до скоро генерален мениджър на брандовете Mercure и Novotel, подкрепен от екип от професионалисти в хотелиерството и недвижимите имоти.

Хотелите са разположени предимно във Франция (61 от хотели те са в провинциалните градове и предградия на големите градове), но също така и в Испания, Италия, Португалия, Германия, Австрия, Белгия и Холандия. Те ще остават свързани с марки AccorHotels чрез споразумения за франчайзинг и ще се възползват от амбициозна програма обновяването през следващите месеци.

 

Според Джон Озинга, главен изпълнителен директор на Hotelinvest, очаква се това значително да ускори препозиционирането на активите на Hotelinvest и значително да подобри тяхната рентабилност.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed