29 Март 2024

Вие сте тук

90-годишни белгийци играят тенис в Албена

16.09.2013

Туристи от Белгия на 93 и 89-годишна възраст играят тенис на реновираните кортове в Албена, съобщават от пресцентъра на курорта.

 

Той се казва Жак Крамшоф. Почива в родното ни ваканционно селище за четвърти път. Твърди, че се чувства прекрасно тук, тъй като намира всяка година партньорите, с които споделят обща страст - тениса. Жак е пътувал по цял свят - Египет, Мексико и не би се спрял тук, ако не му е приятно. Открива  е тениса едва на 55 г.  Година по-късно започва да кара ски, а на 60 г.  се качва за пръв път на водни ски. В Албена играе тенис всеки ден с приятелите си. Следи първенствата, страстен фен е на Рафаел Надал. Тайната на дълголетието според него се крие в редовния режим и младите приятели. "Контактът с младите изглажда бръчките ми", се смее Жак и сочи към приятелите си - всички над 55 г. Жак носи със себе си таблет и стимулира мисълта си непрестанно, пишейки имейли и снимайки. В ежедневието си той е член на доброволна група за усъвършенстване, в която хора на неговата възраст усвояват нови компютърни програми. Казва също, че бъдещето е пред него и има още много проекти, които си е набелязал да развие.

 

На кортовете в Албена тенис играе и 93-годишната Мадлен Мьорис. Тя идва за първи път. Доведена е от дъщеря си, която вече две поредни години почива във ваканционното селище. Чувства се добре, прекарва доста време в разходки. Обича пътешествията - пътувала е много на младини, също обича тениса, но вече не играе заради болки в крака. У дома поддържа мисълта си със судоку и игри карти с приятели. Очаква с нетърпение екскурзията до Варна и до Ботаническата градина в Балчик. Тайната на дълголетието според нея се крие в добрия режим: " Никакви диети, много тенис и без лекарства",  уверено споделя  Мадлен.

Албена е официален тенис курорт на България през периода 2013-2015 г., като в края на септември предстои международен турнир по тенис за жени с награден фонд 10 000 долара, който е валиден за световната ранглиста.

 

В Албена в същото време отбелязват и ръст на гостите от Белгия, с 30% повече спрямо септември м.г. Голяма част от туристите са фламандци, но има и валонци. За възможностите за почивка в българския курорт те научили от презентацията на мениджъра в отдел "Продажби" Марин Конов по време на роуд-шоута в Белгия. В момента в комплекса има над 200 белгийци от 5 групи. Голяма част от тях ползват възстановителни програми в Медицинския център. Техният престой е 2-3 седмици.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed