28 Ян. 2023

Вие сте тук

800 кандидати се включиха в Деня на кариерата с Кемпински

18.03.2014

Кандидати от цял свят се събраха отново за Деня на кариерата в  Kempinski Hotel Airport в Мюнхен на 1 март т.г., съобщиха от хотела. Всички те имаха една и съща цел: явяване на бързи интервюта със 73 генерални мениджъри от веригата, членове на управителния борд и висши мениджъри, които да ги оценят и да подпомогнат следващата крачка в кариерата им. Около 150 вътрешни и 650 външни кандидати – от стажанти до ръководители на отдели – чакаха търпеливо, понякога на опашка, своя ред, за да бъдат интервюирани за желания от тях хотел. С участници от различни дестинации, сред които Шънджън, Кения и Абу Даби тази година Денят на кариерата се превърна в истинско глобално събитие.

 

“Всяка година е много вълнуващо да виждаме кандидати, завладяни от страстта към нови предизвикателства,”сподели Рето Витвер, президент и главен изпълнителен директор на групата Кемпински.

 

Мишел Гериг, вицепрезидент "Развитие на таланти", добавя: “Сред кандидатите има толкова много професионалисти и хора с отлични качества, че можем да им предложим работа на място.”

 

По време на Деня на кариерата 2014 се проведоха общо 1500 интервюта за работа, като броят на директните оферти на място достигна 600. Най-много кандидати имаше за Emirates Palace Абу Даби, Grand Hotel des Bains Сан Мориц, Kempinski Hotel Mall of the Emirates в Дубай. Холгер Шрот, генерален мениджър на  Emirates Palace, успя да разговаря с над 70 кандидата и така зае първенството за най-голям брой проведени интервюта. Брайс Пийн, генерален мениджър на новия Yanqi Lake Kempinski Hotel в Пекин, който ще отвори врати през лятото, предложи работа на 24 души, а в Kempinski Hotel Yinchuan всичко свободни позиции бяха запълнени именно в Деня на кариерата.

 

За първи път всички участници в събитието имаха възможност да присъстват на различни работни дискусии, като обсъжданите теми бяха свързани с трите основни идеи за развитие на Кемпински: иновации, хранене и развитие на таланти.

 

Отдел „Обучение и образование” на веригата за първи път участва със собствен щанд, като основната тема беше „Как мога да се усъвършенствам, за да съм готов за следващата стъпка в кариерата”. Катерин дьо Фонтен, вицепрезидент "Обучение и образование", както и Марк Фелър, корпоративен директор по програмите за обучение  Essential!,  отговориха на всички въпроси заедно със служителите на  Lobster Inc, партньор на Кемпински, с област на дейност онлайн обучения в сферата на хотелската индустрия.

 

Социалните медии бяха активно използвани от участниците: те споделяха преживяното от деня в Туитър (@KempinskiCareer), LinkedIn (Kempinski worldwide) и Facebook.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed