17 Апр. 2024

Вие сте тук

80 хил. лв струва на Банско патрулирането на чужди полицаи

31.03.2013

Около 80 000 лв. е платила Община Банско за съвместното патрулиране на български полицаи  и техни  гръцки и румънски колеги.  Инициативата се реализира за трета поредна година, за да улесни чуждите туристи в курорта.

 

Тази година сумата е близо два пъти по-ниска, отколкото в с предходния сезон, когато планинската община бе домакин на състезанията за световните ски купи, уточни кметът Георги Икономов.

 

В петък той и директорът на ОД МВР в Благоевград комисар Георги Костов бяха домакини на тристранна работна среща с ръководителите на полицейските структури на България, Румъния и Гърция.

 

Смесените патрули помагат за осигуряване на обществения ред в зимния курорт и на гръцките, и румънските туристи да се чувстват по-сигурни и спокойни по време на зимната си ваканция, според заместник-директора на Главна дирекция „Национална полиция” комисар Милчо Енев. Енев.  През този зимен сезон в Банско не са регистрирани груби нарушения на обществения ред, нито тежки криминални инциденти с чужди туристи.

 

Висока оценка на това сътрудничество дадоха и заместник-генералният директор на румънската полиция Флореа Опря и генералният директор на полицията в Гърция Димитриус Цъкнакис. Комисар Енев увери, че партньорството по линия на ЕС ще продължи и предстои да бъде уточнена организацията по командироването на родни полицаи в Гърция и Румъния за летния сезон.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed