07 Май 2024

Вие сте тук

7 туристически пакета разработват във Враца

03.07.2012

Познати и неизвестни културно-исторически и природни обекти в общините Враца, Мездра и Роман, ще бъдат представени по проект,  финансиран по оперативната програма "Регионално развитие", съобщи кметът на Враца Николай Иванов.

Общата стойност на проекта "Враца - врата към древността" е 473 179 лева. От тях 95 на сто е безвъзмездната помощ по оперативната програма, а пет на сто е съфинансиране от водещата община в проекта. Продължителността на изпълнението е 24 месеца.

Предвидено е разработването на седем туристически пакета, включващи обекти с национално значение като Черепишкия и Струпешкия манастир, пещерата "Леденика", връх "Околчица", прохода "Вратцата", Регионалния исторически музей във Враца, в който се съхранява най-голямото тракийско съкровище - от Рогозен, и други.

В пакетите, с различна продължителност на престоя, ще бъдат включени и малко известните културно-исторически и природни забележителности като скалните пещери с древни графити край мездренското село Царевец, манастирите "Седемте престола" и "Иван Пусти", скалният феномен "Божият мост", археологически обекти край Мездра и Враца и т.н.

По проекта са планирани участия в туристически борси и изложения, подготовката на рекламен филм, специализирано изследване на въздействието на осъществените маркетингови и рекламни дейности.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed