03 Май 2024

Вие сте тук

6,5 млн лв за реконструкция на пътя Бургас - Слънчев бряг

23.09.2012

6,5 млн лева е първоначалната инвестицията, осигуране от държавния бюджет за реконструкцията на пътя от бургаския квартал "Сарафово" до курортен комплекс "Слънчев бряг".

Официалният старт на рехабилитацията на пътя бе даден от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова  в присъствието на кмета на град Бургас Димитър Николов и на областния управител Константин Гребенаров.


Участъкът, по който ще се работи първоначално, е между "Сарафово" и Поморие. От двулентов пътят ще стане с четири ленти, като така ще се постигнат две цели - повишена пътна безопасност и "отпушване" на трафика, заяви министър Павлова. Пътят трябва да е готов през пролетта на 2013 година.


Според Павлова дългосрочната цел предвижда изграждането на обхода на Ахелой, за който само за отчуждителни процедури са необходими около 20 милиона лева. Имаме идея да заменим предвидените за отчуждаване земи за равностойни и очаквам кметовете от региона да ни помогнат, коментира министърът. Според нея така биха се намалили разходите по отчужденията и би се ускорило строителството на пътя. Павлова пожела мека зима и безаварийна работа на строителите.



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed