20 Апр. 2024

Вие сте тук

60 хил лв за културни събития в Ловеч

14.03.2012

Община Ловеч заделя над 60 хиляди лева за културни събития. Това решиха общинските съветници на последната си сесия, когато приеха културния и спортния календар за тази година.

 

За спортно-туристическите мероприятия са заложени 38 700 лева. За културните събития с национално значение, международно участие и приоритетни дейности са предвидени 49 300 лева, а за културни събития с местно значение - 10 700 лева.

 

Най-много средства в културния календар са заложени за Деня на Ловеч - 11 май - десет хиляди лева, и за традиционния пролетен празник "Цветница" - шест хиляди лева. За националния пленер по живопис през септември са предвидени пет хиляди лева, а четири хиляди лева за церемонията по награждаване на най-изявения деец в областта на образованието по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В спортния календар най-много пари са предвидени за детския спортен празник "Пламъчета сини" през май - 5670 лева, както и за Ученическите спортни игри - четири хиляди лева. Заложени са и средства за подпомагане на местните клубове за участие в зонални, национални и международни състезания и турнири.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed