25 Апр. 2024

Вие сте тук

5 млн долара инвестира Египет за реклама на туризма

04.04.2011

Най-малко 5 млн. щатски долара ще инвестира Египет за маркетингова акция в Персийския залив, съобщи Управлението по туризъм в Египет (ЕТА). Целта е не само да се върнат, но и да се увеличат туристите от арабския свят.

На форум в Абу Даби заместник-шефът на ЕТА Сами Махмуд е заявил, че заетостта на египетските хотели е спаднала до 25%-35%. Преди кризата средната запълняемост на хотелите е била 85%. Египтяните очакват подкрепа от арабския свят и връщането на туристите в региона.

Британците и италианците вече се завърнаха в курортите на Червено море Шарм ел Шейх и Хургада. Най-после се завърнаха и туристите от Русия, след като руското външно министерство след дълго отлагане позволи възобновяване на чартърните програми на туроператорите. Първият чартър кацна в събота, а  местата за са били разпродадени буквално за часове, съобщиха руските медии. В очакване на руските туристи хотелите в двата курорта намалиха за тях цените наполовина. Русия традиционно е най-големият пазар за Египет, през миналата година страната е посетена от 2,8 млн туристи. Затова местните ръководители са разочаровани от това, че руската държава от съображения за сигурност на туристите дълго не даваше разрешение за възобновяване на програмите.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed