26 Юни 2019

Вие сте тук

420 представители на чужди медии ще промотират България

03.07.2016

Министерство на туризма обяви обществена поръчка за 1,6 млн. лева без ДДС за организиране на турове из България за чужди журналисти и блогъри. Според поръчката се очаква 420 представители на медиите да се запознаят с условията за туризъм в страната и да го покажат чрез публикациите си.

 

Туровете са общо 60 и ще включат медии от над 50 важни за страната ни пазари, според Министерство на туризма. Сред тях са Великобритания, Ирландия, Франция, Скандинавските държави, Русия, Украйна, Беларус, Молдова, Германия, Австрия, Чехия, Полша, Словакия, Словения, Унгария, Италия, Испания, Португалия, Румъния, Турция, Гърция , Албания, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония, Сърбия, Китай, Япония, Индия, Израел.

 

Държавите са подбрани според официалната статистика, според която през миналата година от всички тях в България са били над 6.5 млн. чуждестранни туристи.

 

Журналистите ще обиколят зимните и летните курорти и малките селца с културен и селски туризъм, културните паметници, ще видят занаяти и обичаи. Туровете на чуждите журналисти са част от Годишната стратегия за реклама на страната ни. Основните теми на туровете са море, вино и кухня, култура и спа, уточняват в поръчката от ведомството на Николина Ангелкова.

 

Обособени са 13 позиции според региона, от който идват журналистите и специализацията на медиите, които представляват. За повечето региони са предвидени между 125 и 150 хил. лв. като специална организация ще има за медиите, пишещи за голфа, спа туризма и балнеологията.

 

Туровете са планирани за есента, за да бъде представена страната за следващия сезон. В момента министерството се е фокусирало върху високата категория туристи и скъпите хотели, съобщи още Ангелкова.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed