29 Март 2024

Вие сте тук

400 оръдия за изкуствен сняг в Банско

04.11.2015

400 вече е броят на оръдията за изкуствен сняг в скизона "Банско". Те са готови да бъдат пуснати в  действие, когато температурите достигнат минусови стойности, съобщи БТА, позовавайки се на  п маркетинг-мениджъра на скизоната в Пирин над Банско от дружеството-концесионер "Юлен". Според Иван Обрейков са монтирани нови 50 оръдия край писта номер 10, свързваща Платото - Шилигарника - Железе н мост. До момента тя беше единствената без инсталация за изкуствен сняг.

Към днешна дата вече 90% от пистите в скизоната на пиринския курорт разполагат с подобни инсталации. 

 

Пред завършване е и подмяната на стария триседалков лифт, който върви от Шилигарника в посока Платато и връх Тодорка, съобщи Обрейков. Той ще бъде заменен с модерен шестседалков, който е много по-бърз, надежден и сигурен.

 

На всички останали съоръжения е направена профилактика и те са готови за работа. Желанието на стопаните на скизоната е те да заработят на 1 декември, ако има подходящи метеорологични условия, както беше миналата година. Все още не е уточнена датата за официалното откриване на скисезона в Банско, което обикновено става през първата половина или около средата на декември. И сега домакините ще се постараят то да е достатъчно атрактивно, с участието на звездни гости.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed