29 Март 2024

Вие сте тук

3,1 млн евро са похарчили румънците за посрещане на Нова година в чужбина

03.01.2013

Близо 3,1 милиона евро са похарчили румънците, които са посрещнали Новата година в чужбина, включително в България, съобщава агенция Аджерпрес.


Австрия, България, Гърция, Турция и Франция са били най-предпочитаните от румънците дестинации за новогодишните празници. 7 880 румънци са пътували в чужбина в този период на годината, което е с близо 27% повече спрямо миналата. За пътуванията румънските граждани са похарчили с 15 процента повече средства спрямо миналата година, сочат проучвания на Федерацията на собствениците в румънския туризъм (ФСРТ), реализирани въз основа на данните от система за резервации и от анкета сред туроператори.


В последно време румънците все по-често използват системи за резервации онлайн и поради тази причина броят на индивидуалните туристи нараства и не може да бъде включен в статистиките.


Близо 98 000 румънци са посрещнали Нова година в Румъния, което е увеличение с 30% спрямо 2011 г. Те са похарчили близо 18 милиона евро, което е с 20 процента повече в сравнение с миналата година, отбелязва ФСРТ.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed