29 Март 2024

Вие сте тук

300 тона пясък са осигурени за фестивала в Бургас

20.06.2013

Пясъчна фигура на шампиона от професионалния боксов ринг Кубрат Пулев ще бъде издигната в Бургас на пясъчния фестивал, който за шести пореден път ще е в крайморския град, съобщиха от общината.


През тази година ще бъде изградена и най-високата фигура - с над 8 метра височина. Скулптурите няма да приличат на паметници, а ще са интересни композиции, провокиращи въображението и подчертаващи онова, с което е известен прототипът. За фестивала са осигурени 300 тона пясък. Всички автори са вече в Бургас и ваят фигурите.


Пясъчният Кубрат Пулев ще посреща посетителите от първата седмица на юли до края на сезона. До него ще бъдат пясъчните фигури на Чарлз Дарвин, Алберт Айнщайн, Исак Нютон, Стив Джобс, Леонардо да Винчи, Салвадор Дали, Христофор Колумб, Юрий Гагарин, музикалните звезди Бийтълс, Лучано Павароти, Лейди Гага, Рей Чарлз, Луис Армстронг.
Отделен е кът за велики личности от българската история, където един до друг ще застанат кановете Аспарух и Крум, цар Симеон и Светите братя Кирил и Методий.


Пясъчният фестивал се организира от Община Бургас в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed