03 Май 2024

Вие сте тук

30 хотела във Варненско са глобени за нарушаване на противопожарната безопасност

22.06.2011
 30 акта са съставени на хотели във Варненско за нарушаване на противопожарната безопасност, съобщи Дарик нюз. Досега са проверени 60% от хотелите в курортните комплекси „Златни пясъци” и „Св. Св. Константин и Елена”. 
Заключени втори евакуационни изходи и липсата на евакуационно осветление са най-честите нарушения, допускани в хотелите съобщи пред журналисти шефът на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” комисар Тихомир Тотев.  Санкциите за нарушителите са между 200 и 500 лева. Предстои инспекция в Бяла и Шкорпиловци.

Осем пожарникари ще бъдат командировани от вътрешността на страната във Варна. Очаква се те да започнат работа от 1-ви юли, когато на разположение в к.к. „Златни пясъци” ще бъде и един пожарен автомобил. С него реакцията на огнеборците ще бъде от 3 до 5 минути, т.е. ще е с 5-6 пъти по-бърза. „През летния сезон, когато движението е натоварено, от пожарната до центъра на Златни пясъци пътуваме между 25 и 35 минути”, каза комисар Тотев. Дежурствата ще са денонощни и ще продължат до 15-и септември.

Варненските пожарникари получиха 10 въздушно-дихателни апарата, дарение от общината. Те са немски и са на стойност близо 15 000 лева без ДДС. По думите на Тотев новите придобивки са „глътка въздух” за огнеборците, тъй като сегашните апарати са много остарели. Доста амортизиран е и автопаркът на варненската пожарна. За цялата област автомобилите са около 35, като за последните 23 години са купени само две коли преди съответно 3 и 5 години, оплака се шефът на варненските пожарникари. В областта сега работят около 250 огнеборци, от които 80 са във Варна.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed