25 Апр. 2024

Вие сте тук

29 млн евро инвестира Румъния в зимен курорт

26.08.2011

Двадесет километра нови писти предвижда проектът за модернизация на румънския зимен курорт Пояна Брашов, съобщи агенция Аджерпрес. Проектът е на обща стойност 29 милиона евро, които са осигурени от министерството на туризма и регионалното развитие.

В момента пистите в Пояна Брашов се простират върху 50 хектара площ, но ски-зоната ще се разшири до 80 хектара, обяви кметът на Брашов Георге Скрипкару.

Средната ширина на пистите ще бъде 40 метра, обяви изпълнителят на проекта  Ласло Наги, директор на проектантската фирма Вектра.

Изгражда се езеро на височина 1500 м с капацитет от 135 000 куб. м. и дълбочина 14 метра, което ще се използва за изкуствен сняг.
На пистите ще бъдат монтирани 25 снежни оръдия, като част от тях ще бъдат мобилни.

В процес на модернизация са и въжените линии в курорта. Монтират се два нови лифта - четири и шестместен. Така ще бъде достигнат капацитет от 11 000 туристи на час, които ще могат да бъдат превозвани от съоръженията в целия курорт.

Срокът за изпълнение на договора по модернизация е май 2012 г., но работата върви в график и е възможно новите писти и лифтове да бъдат открити още през декември тази година, заяви кметът на Брашов Георге Скрипкару.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed