02 Май 2024

Вие сте тук

206 финландци излетяха, 150 руснаци остават блокирани в България

13.09.2011

206 финландци, които почиваха в Слънчев бряг, Бургас и Златни пясъци и Слънчев бряг излетяха снощи със самолет на финландските авиолинии, съобщи тази сутрин bTV.

Полетът е организиран, благодарение на финландската агенция за защита на потребителите. Тя изключи Алма Тур от туроператорите, които могат да да предлагат туристически пакети на финландския пазар, докато не докаже, че има финансова възможност да организират почивката.

Все още остават блокирани около 150 руски туристи, които очакват да бъдат транспортирани до Санкт Петербург. Било им е предложено да излетят с финландския самолет, но нямат финландски визи, поради което това не е било възможно. Останалите тук туристи се оплакват, че вече пет дни са блокирани и не могат да излетят, както и че нямат никаква информация. Същевременно има болни деца и възрастни, които поради изтеклите здравни застраховки вече не могат да получат обслужване.

Със сигурност ще има искове и ще стигнем до съда, казаха туристите пред камера. Не знаем дали някога ще се върнем в България, казаха те.

Очаква се част от туристите ще заминат тази вечер. Те са си закупили сами билети, като стойността ще им бъде върната впоследствие.

 Междувременно България ер заведе дело за несъстоятелност срещу Алма тур, съобщи заместник-министърът с ресор туризъм Иво Маринов.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed