19 Апр. 2024

Вие сте тук

20% ръст на немските туристи в Албена

29.08.2011

Летовниците в черноморския комплекс "Албена" бележат около 6 на сто ръст на годишна база, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова преди края на туристическия сезон. По думите й ръст ще има и в приходите в сравнение с миналото лято, но не много висок. Причината е в големия брой туристи през юни, когато цените за почивка са били по-ниски.

По думите й най-голямо увеличение - близо 20%, е постигнато на германския пазар. Около 22 000 туристи от Германия са реализирали през сезона 200 000 нощувки във ваканционното селище. Руските туристи имат най-голям дял сред почиващите в "Албена" - около 20%. При гостите от Русия е постигнат ръст от 6%. Той можеше да е и по-висок, тъй като през юли и август имаше още много желаещи да резервират почивка, но базата беше заета, коментира Страшилова.

Увеличение от 10% бележат румънските туристи, а около 6% - летовниците от Скандинавия, като най-значимо е присъствието на норвежците, каза заместник-директорът по маркетинг и продажби.

През септември цените за почивка в курорта ще паднат с 20-25 на сто. Пакетът "Всичко в цената" за човек на ден ще струва между 47 и 60 лева, посочи Страшилова.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed