20 Апр. 2024

Вие сте тук

"19 до 19-та" - нов пътеводите за София

30.10.2013

Деветнадесет причини, заради които си струва човек да посети София, представя новият пътеводител "19 до 19-та".  Според Ивайло Цонев, ръководител на едноименния проект, той е реализиран от Центъра за европейски и международни изследвания в партньорство с район "Витоша" на Столичната община и с финансовата подкрепа на Програма "Европа" 2013 на общината.


Идеята е да се представи София като модерна туристическа дестинация и достоен кандидат за Европейска столица на културата 2019 г., както и да се акцентира върху малко познати забележителности на столицата.  Пътеводителят е на два езика – български и английски, и е предназначен както за чуждестранните туристи, така и за живеещите отскоро в града, които не го познават добре.

 

19-те обекта, представени в справочника, са подбрани чрез анкетно проучване на нагласите на гражданите и гостите на столицата относно това каква специфична туристическа информация за града смятат, че си заслужава да бъде популяризирана.


Сред 19-те нестандартни атракции на София се нареждат крепостта "Урвич", Дворецът "Врана", минералните бани на София, градинката на Петър Дънов, Антична София, т.нар. триъгълник на властта - Президентство, Министерски съвет и Народно събрание, "комунистическа София" с цялата й социалистическа символика, която е любопитна за чуждестранните гости на столицата, местността "Камбаните", уличното изкуство, променило облика на града и фестивалът "София диша", който предлага многообразни културни инициативи.


Според Ивайло Цонев едно от основните достойнства на новия пътеводител е,
че за разлика от стандартните справочници представя информацията по жив и атрактивен начин. Тиражът  на гида е 2500 бр. И той може да бъде намере в Туристическия информационен център на столицата, в подлеза на Софийския университет, в туристическите агенции, както и в столични хотели, хостели и заведения. Той е публикуван и във Фейсбук на адрес: http://www.facebook.com/19Do19.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed