24 Апр. 2024

Вие сте тук

18 хотела затворени в Атина

20.12.2011

Около 18 хотела в центъра на Атина бяха затворени тази година заради нарастващата престъпност, спада в резервациите и мерките за икономии, съобщи Гръцката камара на хотериелите, цитирана от БТА. На обща пресконференция кметът на Атина Георгиос Каминис и президентът на Гръцката камара на хотелиерите Георгиос Цакирис предупредиха, че ако нарастващата престъпност в центъра на Атина не бъде поставена под контрол, и други хотели ще бъдат принудени за затворят врати през 2012 г.

Цакирис хвърли вината за намаляващата активност на местните и чуждестранни туристи на зачестилите грабежи, проституцията и продажбата на наркотици в много части на града.

Властите допуснаха Атина да се превърне в жертва на престъпността и нарушаването на закона, заяви Цакирис, добавяйки, че увеличените разходи заради данъците са допълнителен проблем пред много хотелиери.

Същевременнно министърът за защита на гражданите Христос Папуцис увери собствениците на магазини в центъра на Атина, че полицейските патрули ще бъдат увеличени. Той каза, че допълнителни 2000 полицаи са натоварени да дежурят по улиците от октомври.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed