07 Окт. 2022

Вие сте тук

171 нови фирми на Есенния панаир в Пловдив

20.09.2012

171 нови изложители, от които 70 български и 101 чуждестранни, идват на  Международния технически панаир. Това съобщи Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който организира най-големия делови форум за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа. На неговото 68-о издание от 24 до 29 септември 2012 г. ще се представят над 1250 компании от 43 държави. Тогава ще бъде и кулминацията на честванията за 120-годишнината от създаването на националния изложбен център.

 

На десетте международни браншови изложби в рамките на Есенния панаир ще бъдат демонстрирани 80 иновации, от които 11 световни и 7 европейски.  40 продукта кандидатстват за златен медал.

 

За първи път от много години насам на Автомобилния салон ще има 26 премиери, заяви на пресконференцията Кирил Сандов, член на Управителния съвет на Асоциация на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), която е съорганизатор на изложбата.  Дилъри на най-големите световни марки идват със 158 експоната, сред които електромобили и хибридни модели, а цените ще са с отстъпки, добави Кирил Сандов. За нас панаирът в Пловдив е наистина важен, защото икономическата криза се усеща силно в бранша, а тук сключваме много сделки, подчерта той. През тази година на българския пазар ще бъдат продадени близо 22 000 нови автомобила, което е около 30% от продажбите в 2008 г., сочи прогноза на ААП.

 

Секторът, който върви нагоре, е енергийната ефективност и ВЕИ, защото това са стратегически приоритети за България и за ЕС, каза Лияна Аджарова, изпълнителен директор на Енергийна агенция-Пловдив, която е съорганизатор на Дните на зелената енергия. „Интересът към тази проява е изключително голям, защото се предлагат практични решения за предприятия, за общини и за дома. В програмата присъстват 6 кръгли маси, 3 обучителни семинара, национална конференция за биомаса и биогорива, над 50 презентации на иновативни проекти“, отбеляза Лияна Аджарова. Ще бъдат наградени участниците в европейското състезание за пестене на енергия в домакинствата, в което участват 15  държави, а България е на  трето място. Предвидени са консултации за получаване на финансова помощ за саниране на жилища и намаляване на енергийните разходи в малки и средни предприятия.

 

ЕСЕН 2012 акцентира на зелената икономика, върховите технологии, подобряване на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми  да създават нови разработки. Над 40 прояви – семинари, конференции, презентации и делови срещи, изпълват съпътстващата програма  на форума.

 

Очаква се около 100 000 посетители от страната и чужбина да дойдат на Международния технически  панаир, където ще се запознаят с модерните тенденции, технологии и продукти в областта на   машиностроенето, строителството, екологията и енергетиката, управлението на водите, химията, минната индустрия, транспорта и автосервизното оборудване,  електрониката и електротехниката, информационните технологии, автомобилното производство.    Експонатите са разположени в 10 палати и откритите площи край тях. Специалната Юбилейна палата е посветена на 120-годишнината от Първото българско изложение, чийто наследник е Международен панаир Пловдив.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed