29 Март 2024

Вие сте тук

15 000 Великденски яйца приготвя Албена за гостите си

26.04.2016

Ваканционно селище Албена ще изненада хилядите си гости за Великденските празници с богато меню от интернационална кухня, но с акцент върху традиционните български и балкански любими специалитети. Специално за празничните дни ще бъдат изпечени 100 агнета, а 15 000 боядисани яйца и над 400 козунака ще бъдат приготвени с вещина и внимание, съобщиха от курорта.

 

На 30 април  - ден, посветен на българската кухня, във всички ресторанти гостите ще бъдат посрещнати с погачаи вита баница по стар български обичай. Mенюто ще включва традиционни български ястия като зелеви сърми с кълцано месо, боб с пушен пипер и домашен суджук, агнешки котлетчета с розмарин, пататник, качамак и като атракция големи екземпляри толстолоб, с големина до 30 кг.

 

За празничния обяд на Великден ще има богата трапеза с печено агнешко, дроб сърма приготвена и поднесена по нетрадиционен начин, в допълнение бюфет с пресни салати и зеленчуци от градините на Албена. За вечерта ще бъдат подготвени специални кътове с деликатесни сирена, меса и колбаси (козе, овче сирена, фетама с билки, млечно роле и традиционните луканки и суджуци).Акцент  в менюто ще е свинският джолан с карамелизирана коричка по специална рецепта от майстор готвачите на Албена.

 

В по-късните часове на 1 май празникът ще продължи с плажно парти в Бийч Клуб Ганвие. За тези, които искат да разнообразят престоя си, кафе-сладкарница „Панорама“ предлага уникална гледка към целия комплекс, гарнирана с неустоимите сладкиши на майсторите-сладкари. На гостите,  които търсят романтика, от комплекса препоръчват да посетят ресторант Калиопа, където на брега на морето ще съчетаят нежния полъх с вкусни ястия от средиземноморска кухня и добро обслужване.

 

Богата анимационна програма е осигурена за всички гости, но приоритет са най-малките. За тях е подготвена тематична анимация, която включва боядисване на яйца, декориране, различни игри с яйца. Подготвена е изненада за всички малчугани – по време на Великденския празничен обяд ще бъдат посетени и поздравени от Зайчета.

 

Девет хотела в Албена отварят врати за Великденските празници: Фламинго Гранд, Фламинго /4 звезди/, Калиакра, Примасол Ралица Супериор, Примасол Ралица Супериор Акваклуб, Лагуна Бийч, Лагуна Гардън, Боряна и Добруджа.

 

Изненадите за посетителите на Албена започват още от входа на комплекса, където ще ги посрещнат зрелищна украса, фигури на великденски зайчета, шарени яйца и живи пролетни цветя. 


 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed