25 Апр. 2024

Вие сте тук

140 млн евро за реновиране на парижкия "Риц"

01.08.2012

Емблематичният парижки хотел "Риц" на площад "Вандом" затваря врати от днес за малко повече от две години, през което ще бъде обновен, така че да се справи с невероятна конкуренция в луксозното хотелиерство и с нарастващите изисквания на богатите клиенти, предаде Франс прес.


"Риц", собственост на египетския милиардер Мохамед ал Файед, е приемал короновани глави, артисти и звезди като Мадона до средата на юли. Очаква се отново да отвори врати през лятото на 2014 година след реновиране на стойност близо 140 милиона евро.


Това е първият мащабен ремонт от 1979 година, след който ще се появи летен ресторант под подвижен стъклен таван, а в хотела ще бъдат въведени високи технологии.


В понеделник почти всички стаи и апартаменти бяха продадени "предимно на обичайните клиенти", според говорител на хотела, на цени от 850 евро до 10 000 евро за най-скъпия апартамент Коко Шанел (Coco Chanel).


Клиентите на "Риц" са предимно американци, руснаци, британци, французи и араби. Именно там в последния ден на август 1997 година вечеряха принцеса Даяна и Доди ал Файед, преди да напуснат хотела и малко по-късно да загинат при катастрофа.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed