19 Апр. 2024

Вие сте тук

13 чужденци са сред жертвите на атентата в Истанбул

29.06.2016

Броят на жертвите на тройния самоубийствен атентат на летище "Ататюрк" в Истанбул е достигнал 43 души, като 39 от жертвите вече са идентифицирани, съобщава електронното издание на телевизионния канал Хабер7, цитирано от ТАСС. Турската телевизия се позовава на информация от службата за съдебно-медицинска експертиза.

 

 239 са ранените при тройния самоубийствен атентат снощи на летище "Ататюрк" в Истанбул, според последни данни на валийството в Истанбул, цитирани от в."Миллиет". Идентифицирана е самоличността на 37 от жертвите. Сред тях има 10 чужденци и трима души с двойно гражданство. Сто и девет от ранените вече са изписани от болница.

 

Според първоначалната информация са ранени са седем саудитскси граждани. По-късно Франс прес съобщи, че тринадесет от жертвите са чужденци, атурски отговорен представител е заявил, че петима саудитци, двама иракчани, един тунизиец, един узбек, един китаец, един иранец, един украинец и един йорданец са убити при атентата.


По официални данни, цитирани преди това от турските медии, 36 души са загинали, а 147 са ранени, след като трима терористи камикадзе са открили огън, а след това са се взривили на терминала за международни полети на летище "Ататюрк" около 22.21 часа снощи.


Турски отговорен представител, цитиран от Асошиейтед прес, посочи по-рано, че броят на жертвите може да достигне близо 50 души. Източникът, който е пожелал анонимност, е заявил също, че първоначалните данни сочат, че групировката "Ислямска държава" стои зад атентата.


Терористите камикадзе може да са чужденци, пише в."Миллиет", като се позовава на първоначални данни от разследването. Вестникът уточнява, че е завършила аутопсията на предполагаемите терористи. Изданието посочва, че целостта на телата е нарушена от кръста нагоре и самоличността на терористите не е ясна, но има подозрения, че те може да са чужденци.

 

Няколко полета на Турските авиолинии днес бяха отменени, включително и полетите от/до София.

 

По-късно авиокомпанията съобщи, че пътниците ще могат безплатно да презаверят билетите си до 31 юли, а онези, които не могат да се възползват от тях, ще бъдат компенсирани.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed