26 Апр. 2024

Вие сте тук

12 млн лв приходи от концесии на плажове през 2013

10.07.2014

Около 12 милиона лева са приходите от концесионни плащания за 2013 година. Стойността на изплатените неустойки по договори за същия период е близо 620 000 лева. Това съобщи в Бургас, цитирана от БТА, министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева. Тя уточни, че данните са за всичките 58 концесионни договори за морски плажове.


Днес в крайморския град Десислава Терзиева откри заседанието на комисиите за контрол върху цялостното изпълнение на концесионните договори за морски плажове.


Терзиева каза, че през 2013-а спрямо предходната година е отчетен трипроцентов ръст на приходите от концесионни плащания. Петдесет на сто от постъпилите плащания са внесени в бюджетите на 11 черноморски общини, на чиито територии са разположени плажовете. Средствата са предоставени за осигуряване на транспортни връзки с местните пътища, благоустрояване на прилежащите територии на морските плажове, почистване на неохраняемите плажове на територията на съответната община, както и за поставяне на предупредителни табели.


В рамките на днешното заседание бе приет доклад за извършените проверки в началото на тазгодишния летен сезон за състоянието на морските плажове, предоставени на концесия, и за изпълнение на задълженията по договорите от концесионерите. Приет бе и графикът за втората проверка на морските плажове през активния летен сезон.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed