20 Апр. 2024

Вие сте тук

1000 тона български краставици са сертифицирани по Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци

18.04.2012

 Инспекторите по контрол на качество на пресни плодове и зеленчуци от Българската агенция по безопасност на храните започнаха проверки на производители на плодове и зеленчуци, произведени в България, съобщиха от БАБХ.


До момента са сертифицирани 1000 тона оранжерийни краставици по Схемата за подобряване на качеството на плодове и зеленчуци, произвеждани в България чрез специфично подпомагане по реда на Наредба № 2 от 21 февруари 2011 г. за специалните изисквания за участие в одобрените схеми за национални доплащания и за специфично подпомагане.

 

По Наредбата се следи контролът върху съответствието на качеството на пресните плодове и зеленчуци: домати, краставици, пипер, полско и оранжерийно производство, ябълки, череши, праскови, включително нектарини, кайсии включително зарзали, с продуктовите спецификации, одобрени със заповед на министъра на земеделието и храните.


Произведените краставици в нашата страна са с много висок клас на качество и добри вкусови показатели, отговарящо на продуктовите спецификации /български стандарти/, посочват от БАБХ.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed