24 Апр. 2024

Вие сте тук

1000 посещения в час в новия регистър на туристическите атракции

11.09.2015


По хиляда посещения за час регистрира он-лайн Регистърът на туристическите атракции,  съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова по време на конференцията „Българските общини 2020“. 

 

Министър Ангелкова призова всички общини още веднъж да прегледат подадената информация към минисетрството и ако е необходимо, да я актуализират своевременно. Предстои общините да получат достъп до регистъра на общините, за да могат сами да качват сами информация в него.

 

"Несъмнено ще трябва да положим заедно още усилия, за да могат общините да припознаят туристическите атракции като ресурс за развитие на туризма и да са още по-активни в тяхната реклама и управление, включително чрез механизмите на еврофинансирането", подчерта Николина Ангелкова. По думите й около 1 млрд. евро от различните програми и механизми на ЕС са насочени към туризма и ефективното им усвояване зависи от общата активност на държавата, местната власт и бизнеса.

 

През тази година фокус в рекламата на страната е културно-историческият туризъм. "Разработихме 8 културно-исторически дестинации, които обхващат 71 големи градове и обекти, които могат да са двигател на растежа за туризма в регионите", каза министър Ангелкова. От изказването й стана ясно още, че до месец ще бъдат назначени и представители на министерството във всеки от 9-те туристически района.

На събитието освен трима министри присъстваха кметове на балкански и български общини, ръководителят на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия Джордж Кремлис, евродепутатите Андрей Ковачев и Андрей Новаков и др. 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed