02 Май 2024

Вие сте тук

10 чуждестранни журналисти тръгват „По пътя на траките“

17.10.2011

Те участват в специален тур за представяне на тракийското наследство на България от 18 до 23 октомври

 

Десет чуждестранни журналисти тръгват от утре по Пътя на траките. Те са участници в тематичен журналистически тур, организиран от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма   от 18 до 23 октомври 2011 г. В тура са включени представители на авторитетни европейски медии – по двама от Испания и Австрия и шестима от Германия.

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще се срещне с гостите, за да им пожелае приятно пребиваване в България и да представи възможностите й като целогодишна туристическа дестинация за традиционни и алтернативни форми на почивка.

Журналистическият тур „По пътя на траките“ е част от кампанията, с която МИЕТ популяризира потенциала на България за развитие на културния туризъм. Специфичната тема на посещението е избрана, за да повиши информираността на чуждестранните туристи за историята и тракийското наследство на страната ни – един от елементите, с които тя може успешно да конкурира туристически маршрути до други държави.

Програмата на обиколката включва едни от най-красивите и същевременно богати на история райони и обекти: тракийската гробница край Свещари, Казанлъшката гробница, други две гробници в т.нар. Долина на тракийските царе – Оструша и Голяма Косматка, Александровската гробница, тракийският скален град Перперикон и храма в Старосел. Гостите ще могат да се запознаят и с ценната колекция на Националния исторически музей.

 

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed