29 Март 2024

Вие сте тук

„Часът на Земята” на Летище София

29.03.2012

От началото на март боклукът на летището се събира разделно

 

И тази година Летище София ще подкрепи „Часът на Земята”, една от най-сериозните световни инициативи за насочване на общественото внимание към проблема с климатичните аномалии, съобщиха от летището. Под мотото „Аз правя, ти действаш“ кампанията цели лично ангажиране с опазването на света, в който живеем и задава въпроса "Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?".


Като един от най-значимите за страната транспортни възли, Летище София се стреми към подобряване на предоставяните услуги, както за постигане на по-високи икономически резултати, така и с грижа за околната среда, посочват от летището.


На предизвикателството "Какво би направил ти самият, за да опазиш планетата?" екипът на столичния аеропорт отговаря с въвеждането на разделно събиране на различни видове отпадъци на територията на летищния комплекс.


Според интегрираната система за управление на качеството и на околната среда, регламентирана от международните стандарти ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004 и в синхрон с целите на националната политика, „Летище София” ЕАД оптимизира ефективността на използване на ресурсите, действията за намаляване на замърсяването на околната среда, инвестициите за управление на дейностите с отпадъци.


От началото на март тази година служителите на летището събират в специални жълти контейнери офис хартия, каталози, брошури и вестници за рециклиране, а в сини контейнери се отделят използваните стари тонер касети. Предвидени са и съдове за събиране на алкални батерии.


От 30 март (петък) пътниците, гостите, посетителите и наематели на аеропорта също могат да се присъединят към инициативата за опазване на околната среда. За целогодишно ползване, в обществените зони на двата терминала са поставени

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed