19 Апр. 2024

Вие сте тук

„Св.Анастасия“ ще вози пътници до едноименния остров

05.08.2014

Бургас стана първата българска община - собственик на кораб. Плавателният съд, който ще обслужва туристическата линия до "Света Анастасия", носи същото име като острова. Той ще качи на борда първите си туристи през втората половина на месец август, съобщиха от общината.

 

Корабът "Анастасия" е произведен в България,  има  дължина 17.90 м., ширина 6.50 м. Катамаранът  разполага със закрит салон и втора палуба,  където също има места за сядане. Всички седалки са ергономични, за максимален комфорт при пътуване. Оборудването включва бар за топли и студени напитки в салона за пътници, климатична уредба, радио и безжичен интернет.

 

За един курс ще може да превози до 110 пътника. По време на пътуването пасажерите ще получават информация за района, любопитни забележителности, информация за атмосферните условия на специално пригодени плазмени телевизори.

 

Помислено е и за превоза и обслужването на хора с увреждания - допълнително пространство за пътници на инвалидни колички, осигурена е възможност за качване и слизане от палубата, както и свободен обход по целия кораб. Превозното средство отговаря на всички изисквания и стандарти за пътнически кораби.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed