19 Апр. 2024

Вие сте тук

„Прегорял„ сандвич пусна "Бъргър кинг" в Япония

12.09.2014

Истинска симфония в черно е новият сандвич, който пусна на японския пазар американската верига за бързо хранене "Бъргър кинг" , съобщи „Гардиън“. Черни са хлябът, сиренето и сосът, като допълнителен цвят внасят само доматите и салатените листа.

 

Според изданието, сандвичът може и да изглежда прегорен на барбекю, но се очаква да е привлекателен, защото са придобили този цвят от бамбукови въглени, които се използват широко в японската кухня. Чесновият сос пък оцветен с популярното мастило от сепия – продукт, който готвачите по света отдавна използват, за да придадат черен цвят на ястията.

 

Преди да го предложат в Япония, компанията е изпробвала концепцията в Сингапур и Китай и досега те винаги са били приемани с одобрение от потребителите.

Продуктите се предлагат в два варианта - Kuro Pearl и Kuro Diamond. Те ще са част от японското меню на веригата за ограничено време.

 

Идеята вероятно е дошла от различните черни храни като черния испански ориз, ризото, оцветено с мастило от сепия, черна италианска паста и черен пудинг.

 

От централата на "Бъргър кинг" да изпробват и  на американския пазар подобни сандвичи.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed