29 Март 2024

Вие сте тук

„Поколението Милениум“ харчи най-много

05.11.2014

Младите хора на възраст между 26 и 35 години, известно още като „Поколението Милениум“,  стана синоним на хората, които харчат най-много по време на пътуванията си, независимо дали са делови или за собствено удоволствие. И разходите им по време на пътуванията с всяка година нарастват, показват резултати от проучване сред 1,5 хиляди делови и ваканционни туристи, осъществен от веригата Priority Pass – най-голямата в света програма за достъп до VIP-залите на летищата.

 

Милениум-туристът владее четири езика, активно пътешества, като броят на пътуванията достига 24 годишно, 9 от които задължително са с бизнес класа, е изводът от проучването.

 

По-голямата част от разходите е свързана с настаняването в хотели 4 и 5 звезди. В същото време те не са готови да плащат луди пари за премиум класа в самолета, а всеки пети е готов да пътува до летището с обществен транспорт.

За него е изключително да е в постоянна връзка навсякъде и по всяко време, затова обикновено носи със себе си средно седем устройства. Повече от половината анкетирани (56%) пътуват с лаптоп. Основните им оплаквания са свързани с липса на Wi-Fi и ограничения избор на заведения на летищата.

 

Младите потребители на Priority Pass признават, че предпочитат да използват премиум услуги в аеропортите. Близо две трети (62%) са готови да платят повече за луксозни брандове. Проучването показва, че те предпочитат да плащат с кредитни карти, а не кеш – три четвърти от анкетираните избират точно този начин на плащане.  А 69% от тях използват кредитни карти, които им дават някакви бонуси. Четирима от десет участници в анкетата разполагат с премиум банкова сметка – това е значително повече, отколкото сред представителите на останалите възрастови групи.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed