27 Апр. 2024

Вие сте тук

„Непознатата България“ представяме в Берлин

06.03.2012

„Непознатата България” е темата, с която страната ни ще бъде представена на международното туристическо изложение ITВ, което започва на 7 март в Берлин. Акцент в презентацията ще бъдат новостите при развититето на културния, балнео, спа и уелнес туризма, както и промоция на ЕДЕН дестинациите, съобщиха  от  Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което традиционно организира българското участие.

На българския национален щанд с площ 423 кв.м. през тази година се представят 42 туристически фирми и организации, както и местни администрации.

В рамките на изложението заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов ще участва в срещата на министрите, организирана от Световната организация по туризъм към ООН на тема „По пътя на коприната” и ще се срещне с държавния секретар във Федералното министерство на икономиката и технологиите на Германия Eрнст Бургбахер. Г-н Маринов ще разговаря и с представители на най-големите германски туроператори.

Като част от програмата на ITB Берлин на 8 март 2012 г.  в конгресния център ICC ще се проведе специална пресконференция на България. За същия ден е предвидена и съвместна пресконференция с Румъния за възможностите за развитие и сътрудничество по изпълнение на Дунавската стратегия на ЕС. Двете държави са координатори по приоритетна ос 3 на стратегията „Насърчаване на културата, туризма и контактите между хората”, припомнят от министерството.

ITB Берлин е най-значимият туристически форум в световен мащаб, който се провежда ежегодно от 1966 г. насам. Изложението е предназначено както за професионалисти, така и за масова публика. През тази година е неговото 46-о издание, на което се очаква да се представят над 11 000 изложители от цял свят.

 

 

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed