23 Апр. 2024

Вие сте тук

„Море в мола“ – изложба на млади творци от НБУ

07.06.2016

 Опазването на последните диви и екологично чисти български плажове като Иракли и Корал е във фокуса на изложбата „Море в мола“ – Биоморфни форми 2016, която бе открита  в Monev Galleryпрез уикенда и ще продължи до 15 юни. Събитието е организирано от департамент „Дизайн“ на Нов български университет и е в рамките на поредицата от събития „Майски дни на дизайна“ - една от инициативите по случай 25-годишнината на Университета.

Автори на изложените творби са студенти, преподаватели от НБУ и свободни артисти, а самите произведения са създадени  по време на творческата работилница, ленд арт пленер „Биоморфни форми 2016“.

Студентите и техните преподаватели си задават риторично глобалните въпроси за проблемите на земята, енергията и дори опазването на хуманното, романтичното и човешкото като отношение към красотата на естествената природа.

В галерия Монев - закрития атриум на Сердика офис, младите творци и дизайнери представиха своите иновативни идеи, обекти, инсталации и проекти, артистични и творчески дизайнерски решения, както и всякакви предмети, които могат да помогнат на обществото да осъзнае и реализира желанието си за по-здрав, по-интелигентен и по-устойчив начин на живот.

В изложбата са смесени най-различни жанрове и стилове като фотография, дизайн, графика на фланелки, бижута, параметрични обекти, предмети, изнесени направо от морския пясък, инсталации и др. Морето и плажът са представени в разнообразни форми и аспекти, включително в отражения, видеоигра, отпечатъци, боклуци, изхвърлени от водата, парчета дърво и т.н. Иновативните творци свързват представата за море, романтика, пътуване и различност с артефакти и реалност, и използвайки намереното на плажовете създават усещането за цели нови светове или представят природата от друг артистичен ъгъл.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed